Nov 15, 2013

Tip-tip untuk disukai orang disekeliling kita

Entry kali ini adalah bagaimana diri kita disukai ramai.. Especially yang duduk office or pelajar..

1. Tip 1
    Kutuk orang sana-sini dibelakang beliau.. Cara ini sangat berkesan untuk meningkatkan kawan dan geng.. Bila geng dah ramai, so ramailah yang akan follow..

2. Tip 2
    Hipokrit dihadapan mereka.. Banyakkan menipu akan meningkatkan jati diri kita.. So, orang lain akan fikir kita hebat..

3. Tip 3
    Gelak sebesar alam walaupun tak lawak.. Orang akan fikir kita ini ceria dan happy go lucky..

4. Tip 4
    Banyakkan merungut mengenai kerja.. Mesti orang akan kesian..

Itulah beberapa tip kepada orang-orang yang ingin meningkatkan kawan diluar sana..

Kepada yang suka ...(ambil salah satu nombor yang tertera).... Anda akan dibenci dan tidak memperoleh kawan di tempat kerja or di kolej-kolej..
1. Buat hal sendiri
2. Diam
3. Buat kerja tanpa merungut
4. Tersenyum

Pesanan kepada yang mengalami sedemikian, berserahlah pada Allah SWT, buat solat isthikarah dan berSABAR.. Itu semua dugaan dimana ia berada di semua tempat.. Sekian
Dalam hadis qudsi berkata Syaddad bin Aus r.a. bahwasanya Nabi SAW. bersabda maksudnya : “Allah telah berfirman:  'Sekiranya Aku uji salah seorang hamba-Ku yang mukmin, lalu ia memuji-Ku seraya bersabar atas (penderitaan) apa yang Aku mengujinya. Maka ia akan bangun dari tempat pembaringannya, bagaikan anak yang baru dilahirkan oleh ibunya, bersih dari dosa. Lantas Tuhan akan memerintahkan malaikat Pencatat Amal: Sesungguhnya Aku telah menahan hamba-Ku ini dan Aku telah mengujinya, maka kini catatkanlah baginya apa yang kamu selalu catatkan sebelum itu dari pahala-pahala amalannya.” (Hadis Riwayat Ahmad)

jangan lupa komen dan like.Enjoyyy!!!.(:

No comments :