Aug 5, 2014

KEINGINAN AKU PALING SELFISH

Salam.


Aku teringin nak pergi sebuah pulau peranginan secara berseorangan.
Naik flight pagi-pagi and bila balik naik last flight.
Menginap sebuah bilik Executive level kat sebuah pulau beberapa hari menghadap laut.
Kalau tak dapat pun bilik Executive, as long ia menghadap laut, it will be enough for me.
Tiada fikir pasal kerja atau apa pun.
Melancong seorang diri dan buat schedule sendiri.
Tak perlu pergi ke luar negara, cukuplah sekadar di Malaysia sahaja.


Pergi ke pantai, jalan-jalan pada waktu pagi sambil menghadap lautan luas.
Merenung kesilapan diri dan istiqamah disertai redha dengan segala yang berlaku.
Disamping bersyukur ke hadrat Ilahi dengan kurniaannya selama ini.

Sarapan pagi di ruangan hotel disediakan dan berehat di bilik for hari pertama.
Pada hari kedua, berjalan-jalan disekitar pulau sambil mencuci mata.
Aku tak berminat dengan fizikal shopping tapi aku lebih kepada service shopping.
Cari mana-mana spa refleksologi untuk menenangkan body, mind and soul.
Alangkah indahnya jika dapat buat macam tu.


Aku tak suka berselfie and tangkap gambar
So, no camera and hanya menghayati percutian yang menenangkan.
Alangkah seronoknya jika dapat percutian yang macam ini.
Just relax your mind, body and soul.


Itulah keinginan aku yang paling selfish.
Aku harap aku dapat memenuhi kehendak aku yang ini.


jangan lupa komen dan like.Enjoyyy!!!.(:

3 comments :

Wada Harun said...

saya pun selalu juga berangan2 mcm ni. takpe. dari angan2 lah nnti jadi betul2 :D

Melor Asuhara said...

insyaAllah.. dengan izinNya, semuanya boleh terjadi... Amin

Nadya Bubble said...

Semoga diberi peluang :)