Apr 24, 2011

Statement BH ttg KPOP.. Bangang gler..


Statement dr DR BEBAL..

Td aku bukak Facebook.. aku jumpalah satu statement dr Malaysian KPOP.. Dr Hussin Habil dari UM mengatakan

kebanyakan remaja tergila-gilakan artis Korea dan ini menimbulkan kebimbangan masyarakat, tambahan artis Korea sinonim dengan kes bunuh diri”..

Apa kew bangangnyer statement tu.. mana ko dapat analisis tu.. tok pengetahuan ko, 7 dari 100000 rakyat Malaysia bunuh diri akibat tekanan hidup.. pada asalnya, hanya kaum India jew yg kerap bunuh diri namun sekarang x kire bangsa mahupun agame pun bunuh diri.. salah 1 faktor adalah kurangnyer didikan agame dikalangan anak2 melayu mase kini.. salah didikan ibubapa juga factor.. mak ayah terlalu bz smpai anak terabai..

Kes bunuh diri plg banyak berlaku pada linkungan 15 hingga 44 tahun.. pada linkungan remaja (15-25), kes bunuh diri sering berlaku akibat belajar secara extreme dan putus cinta.. pada linkungan dewasa, bunuh diri berlaku akibat drpd tekanan hidup seperti family dan pekerjaan.. xde lak aku dgr org bunuh diri sbb KPOP.. bodoh punyer org..

ni statement aku kat MALAYSIAN KPOP..

Org Korea banyak bunuh diri sbb mostly agama org Korea adalah atheis, buddha dan christian.. lg 1, Negara dwang x terapkan sgt konsep beragama dlm family.. depend pd anak tu nak pilih agama ape.. tu sbb banyak kes bunuh diri kat Korea.. aku dah wat research pasal byk Negara Asia, so jgn nak temberang aku psl Korea.. India, Japan n China pun aku leh gtaw.. asal usul melayu pun aku taw.. Ngongoi tol..

Kat sini ada beberapa link yg korang leh bace dgn lebih lanjut pasal bunuh diri kat Korea, Malaysia dan dunia SEKALI taw.. DUNIA, MALAYSIA, KOREA: Religion, Culture, Commit Suicide

Conclusionnyer:

Aku mmg bengang gler dgn statement yg DR hancuss ni bg.. dlu mase sinetron dr indon dtg, xde lak ko nak ckp pape.. pstu musim mexico n Philippine pun, xde lak nak wat berita.. yg hndustan tu, dr dlu smpai skunk kat Malaysia, makin dipuji lak.. siap ad adegan bunuh diri lg dlm citer hndustan.. xde pape statement pun.. tba2 bile Korea masuk, suka2 hati wat statement bangang bin bahalol.. belajar tinggi2 tp bengap mnjd2 lak.. hish, sabor jew la..


jangan lupa komen dan like.Enjoyyy!!!.(:

4 comments :

nur izzati said...

weh ... kpop is the best laa. orang korea bunuh diri sbb dorang la de ... aq tau la .. aq peminat fanatic korea.. korea x mcm malaysia.. cume ko tgk artis malaysia ,, da la byk gosip pasal mv seks and all that ...korea x de pon !! don't talking bad bout kpop !! for me , kpop is the best !!!

melor said...

taw x pe.. org korea kbyakannyer xde pegangan agama.. that's why byk kjdian bunuh diri.. dlu aku dh research psl korea, that's why aku taw..

nur izzati said...

actually , my sentence at org korea is wrong .. orang korea bunuh diri sbb dorang stress ... btw, orang korea ade pegangan agama okay .. i kn.ow bcuz my friend is half korean half malay ..

melor said...

what do you mean by that?? have you seen the link that i'm given from wikipedia?? if not, you should watch first.. i'm not said "all" korean are atheis.. i'm juz said most of korean are atheis.. juz that.. click the link first, then you will know the truth.. i'm not making the statement without any proper research..