Apr 13, 2011

Why I'm Fall In Love with Japan, Korea but not English?

DARI KECIL SAMPAI 15 THN..

pada mulanya aku mmg x minat sgt dgr sbrg lagu.. hnya tahu tgk tv jew..
tp dr kecik, aku mmg dah terbiase tgk citer cine n japan..
klu ade citer korea pun, aku mmg kurg tgk sbb waktu tu citer korea smuanya sedeyh..
contohnya Autumn in My Heart n Winter Sonata (skit2 nangis)..tu sbb aku lbeyh berkenan tgk japan n cine.. mcm2 citer ade la.. such as Ultraman, Digimon, Journey to the West..
kol 6ptg jew, aku dah tercongok dpn tv..
mcm nak telan tv jew rasenyer..
16 THN SMPAI 18 THN

masa aku 16 thn, dsebabkan hobi aku tgk tv jew.. memerap kat umah..
aku bkk la NTV7.. waktu tu, mmg xder citer best.. ada 1 documentary..
documentary tu psl artis.. aku ingatkan artis cina sbb ramai sgt cina bersorak tok dwang..
artis tu wat Music Video kat Malaysia.. aku pun tgk jew.. tp aku tertarik dgn lagu dwang Dancing Out.. mmg best siut.. aku pun tanye kakak aku..mcm mane nak tgk video kat internet (bodoh IT lagi ler)
aku pun cari la lagu tu kat Youtube..
rupa2nya, itu artis Korea yg dikenali sbg SUPERJUNIOR..
aku stuck dgn lagu tu smpi la aku masuk matrik..
stiap kali g cc, msti nak dgr lagu tu.. mmg best.. 18 THN SMPAI 19 THN

Aku masuk matrikulasi tangkak.. 1st time beb berpisah dgn parent..
1 bilik 4 orang.. sorang klantan (dok KL sjk kecik), sorang Terengganu (dok pindah randah), n sorang lagi pure Johorian (x pernh kuar dr Johor lgsg)..
masa bln 6 thn 2008, parent aku blikan laptop tok aku..
aku rase sgt gembira.. seronok tidak terkate..
aku pun dgn sng hati mintak la dari kwn aku dr trengganu ni, apa2 lagu or vdeo yg best..
sbb aku sllu tgk dye layan MV n vdeo.. teringin gak aku nak tgk..
dye pun bagi la vdeo n lagu.. lagu jepun tu..
at first, aku juz dgr lagu jew.. lagu Jepun yg aku dgr tu No Regret..
mmg catchy tol.. nama penyanyi tu Koda Kumi..
mmg best.. pastu tgk video.. dye mmg cantik beb.. dye la artis jepun pertama yg aku knl slps Doraemon.. artis jepun no.2 yg aku suka KATTUN.. lagu OST tok Gokusen 2 - Kizuna..

pastu aku knl lak artis Korea yg lain iaitu DBSK.. sbb lagu Last Angel, DBSK feat dgn Koda Kumi.. then, aku knl dgn BigBang, lagu Haru Haru sbb masa dinner, ade org dance lagu ni.. mmg seronok.. dlm mase yg same aku cari gak MV SuperJunior yg lain..

CONCLUSIONNYA:
aku dh start minat tgk llki n permpuan mata sepet ni sjk kecik lagi.. jgn salahkan aku knp aku suka sgt dgn dwang.. hobbi ni start bercmbah n bercmbah.. skunk ni aku mmg KPop lover.. itu lah cerita aku.. hehe..

감사합니다

jangan lupa komen dan like.Enjoyyy!!!.(:

1 comment :

Eiqa Lyka Vandetta said...

saya suka semua filem ..tp tengok moodlah..kadang2 suka filem romantik..kadang2 lawak..kadang2 aksi..kadang2 sedih..hehe bnyak pulak kadang..haha =)